چکیده اخبار روز مسکن ( 3 دی 1403 )

جایگاه مناسب بانک مسکن در شاخص ریسک اعتباری/ استفاده از همه ظرفیت ها برای تداوم خدمت رسانی مطلوب

بانک2

کارکنان توانمند بانک مسکن در طول ۸۶ سال افتخارات بزرگی را رقم زده اند و امروز ما باید با عملکرد شایسته و تداوم روند خدمت رسانی به آحاد جامعه، از تمامی ظرفیت های موجود در جهت حفظ این میراث ارزشمند استفاده کنیم

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا؛ دکتر علی کمالی عضو هیات مدیره بانک مسکن در سفر به استان خراسان رضوی و با حضور در جمع روسای شعب بانک مسکن در مشهد مقدس با بیان این مطلب از تلاش تمامی کارکنان در جهت تحقق اهداف بانک قدردانی کرد.
عضو هیات مدیره بانک در ادامه سخنان خود بر بهره برداری از تمامی ظرفیت های موجود و استفاده بهنگام از محصولات بانک در جهت بازاریابی و جذب منابع جدید تاکید کرد و گفت: جذب منابع در شرایط رقابتی فعلی مستلزم برنامه ریزی مناسب و تسلط تمامی همکاران به محصولات سپرده ای و توسعه فعالیتهای بازاریابی است.
دکترکمالی همچنین در خصوص وصول مطالبات و اهمیت آن در افزایش توان مالی بانک به منظور پرداخت تسهیلات افزود: اگرچه بانک مسکن در مقایسه با سایر بانکها از وضعیت بهتری در شاخص ریسک اعتباری برخوردار است، ولی حفظ این موفقیت نیازمند پیگیری مستمر و برنامه ریزی های مناسب این بخش است.
وی در ادامه سخنان خود به اهمیت موضوع ارزیابی عملکرد پرداخت و اظهار داشت: به منظور ایجاد همسویی بیشتر شاخصهای ارزیابی عملکرد با اهداف کلان بانک، تعیین اهداف بلند مدت سه ساله در دست بررسی است که جزئیات آن به زودی اعلام می شود.

 

 بانک‌های عامل غیر از بانک مسکن عمدتا تعهدات خود در پرداخت وام را عمل نکرده‌اند/بانک های غیرتخصصی انگیزه ای برای اعطای تسهیلات مسکن ندارند

ش

 

رییس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به دلیل زمان بازپرداخت طولانی تسهیلات مسکن و سودهای موجود، بانک های غیرتخصصی انگیزه ای برای اعطای تسهیلات مسکن ندارند.

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا به نقل از خبرگزاری خانه ملت، دکتر محمدباقر قالیباف در نشست علنی نوبت سوم روز چهارشنبه (بیست و یکم آذر ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بند الحاقی (1) تبصره (10) لایحه بودجه 1404 طی سخنانی با اشاره به عدم توجه بانک‌ها به تعهداتشان در پرداخت تسهیلات مسکن گفت: این موضوع در جای خود اهمیت دارد و نمایندگان باید به آن توجه داشته باشند چرا که بانک‌های عامل غیر ازبانک مسکن عمدتا تعهدات خود در پرداخت وام را عمل نکرده‌اند.
وی افزود: در زمان حیات شهید رئیسی و در دولت گذشته در شورای عالی مسکن تصمیمی اتخاذ شد تا بانک‌هایی که از اجرای تعهدات خود سر باز می‌زنند جریمه بشوند. اما واقعیت این است که دلیل عمده عدم اجرای تعهدات بانک‌ها، دراز مدت بودن بازپرداخت وام‌های مسکن است و بانک های غیرتخصصی انگیزه‌ای برای ارائه تسهیلات با سودهای موجود ندارد و این اوراق رهنی که در پیشنهاد آقای زنگنه آمده است کار بسیار درستی است که بانک‌ها می‌توانند ازبانک مسکن اوراق رهنی خریداری کنند وبانک مسکن چهار و پنج ساله آن را پرداخت کند تا ظرفیت وام دهی بانک‌ها بالا برود.

 

 کسب سود ۱۹ میلیارد تومانی "ثمسکن" از محل سود واگذاری

ث

گروه سرمایه‌گذاری مسکن از ابتدای سال مالی (منتهی به آذرماه ۱۴۰۳) تا انتهای آبان ماه میزان درآمدی که از محل سود سهام محقق‌ شده به دست آورد مبلغی برابر با ۱۱۲ میلیارد تومان بود. همچنین میزان درآمدی که از سود واگذاری سهام شناسایی کرد ۱۹ میلیارد تومان بود.

به گزارش روابط عمومی گروه سرمایه گذاری مسکن به نقل از بورس نیوز، ثمسکن در گزارش فعالیت ماهانه منتهی به مهرماه سال ۱۴۰۳ (سال مالی منتهی به آذرماه ۱۴۰۳) مجموع بهای تمام‌شده سرمایه‌گذاری‌های خود در در این دوره را برابر با ۹۳۷ میلیارد تومان در سامانه کدال به ثبت رساند. میزان سرمایه‌گذاری که "ثمسکن" به ثبت رساند متعلق به سرمایه‌گذاری‌های این شرکت در بازار سرمایه و شرکت‌های خارج از بورس است.
بیشترین سرمایه‌گذاری صورت گرفته توسط "ثمسکن" در این دوره ماهانه مربوط به شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه است. مبلغ این سرمایه‌گذاری برابر با ۷۵۹ میلیارد تومان بوده است و همچنین مجموع بهای تمام‌شده سرمایه‌گذاری "ثمسکن" در شرکت‌های خارج از بازار سرمایه برابر با ۱۷۳ میلیارد تومان بود.
بهای تمام‌شده سرمایه‌گذاری "ثمسکن" در هشتمین ماه از سال جاری در مقایسه با سال گذشته نزدیک به ۳ درصد افزایش پیدا کرد. گفتنی است که ارزش بازار پرتفوی بورسی این شرکت به ۸ هزار و ۳۶۳ میلیارد تومان رسید. میزان ارزش بازار ثبتی از سوی "ثمسکن" در این دوره ماهانه یک هزار و یک درصد افزایش را نسبت به بهای تمام‌شده تجربه کرد.

بیشترین سرمایه‌گذاری که "ثمسکن" در آبان ماه سال جاری و در پرتفوی بورسی خود صورت داد مربوط به حوزه «انبوه سازی، املاک و مستغلات» با ۷۵۹ میلیارد تومان بود. ارزش بازاری که "ثمسکن" از این بخش به دست آورد ۸ هزار و ۳۶۳ میلیارد تومان بود؛ و از این موضوع می‌توان دریافت که اکثریت توجه ثمسکن در این حوزه معطوف شده است.
بیشترین ارزش بازار پرتفوی بورسی "ثمسکن" نیز در اختیار شرکت «سرمایه‌گذاری مسکن شمال شرق» با مبلغ ۲ هزار و ۷۵۴ میلیارد تومان بود و این مبلغ نسبت به بهای تمام‌شده سرمایه‌گذاری در این دوره نزدیک به ۲۸۳۸ درصد افزایش یافت، عمده‌ترین ارزش بازار را پس از «سرمایه‌گذاری مسکن شمال شرق»، شرکت «سرمایه‌گذاری مسکن پردیس» به خود اختصاص داد که ارزش بازار آن یک هزار و ۶۲۹ میلیارد تومان بود.

گروه سرمایه‌گذاری مسکن از ابتدای سال مالی (منتهی به آذرماه ۱۴۰۳) تا انتهای آبان ماه میزان درآمدی که از محل سود سهام محقق‌شده به دست آورد مبلغی برابر با ۱۱۲ میلیارد تومان بود. همچنین میزان درآمدی که از سود واگذاری سهام شناسایی کرد ۱۹ میلیارد تومان بود.

قانون جهش تولید با افزایش سرمایه بانک مسکن محقق می شود

mm

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت افزایش سرمایه بانک مسکن گفت: سیاست های برنامه توسعه هفتم و قانون جهش تولید مسکن با افزایش سرمایه بانک مسکن قابل تحقق است.

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا؛ شهباز حسن پور نماینده کرمان و راهور در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با شهر بورس، درباره تاثیر افزایش سرمایه بانک مسکن در توسعه بخش مسکن کشور گفت: مجلس شورای اسلامی آماده همکاری بابانک مسکن برای تحقق اهداف قانون برنامه هفتم توسعه و همچنین اهداف ترسیم شده در قانون جهش تولید مسکن است.

 

وی افزود: اولین عامل در ساخت و ساز مسکن و تحقق این قوانین، منابع مالی و اعطای تسهیلات مناسب به بخش مسکن است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بودجه سالانه برای ساخت و ساز مسکن اعتبار مشخصی در نظر گرفته می شود، افزود: امسال هم در لایحه بودجه برای افزایش سرمایه بانک ها بخصوص بانک مسکن اعتبار خوبی در نظر گرفته شد که امیدواریم این اعتبار به موقع تخصیص یابد.

حسن پور با اشاره به تکلیف قانونی بانک ها برای تخصیص تسهیلات به بخش مسکن گفت: بانک ها موظف بودند ۲۰ درصد تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند، اما متاسفانه اکثر آنها این قانون را رعایت نکردند.

 

وی اضافه کرد: حتی برخی بانک ها هیچ تسهیلاتی به بخش مسکن ندادند و اعلام می کنند در این زمینه مسئولیتی ندارند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: افزایش سرمایه بانک ها باید بیشتر به بانکی داده شود که بیشترین تسهیلات بانکی را به بخش مسکن داده است.

حسن پور گفت: بر اساس گزارش مسئولان بانک مسکنبه مجلس و نمایندگان، این بانک رتبه اول تخصیص اعتبار به بخش مسکن را دارد.

وی در خصوص چشم انداز اجرای افزایش سرمایهبانک مسکنگفت: قطعا با افزایش سرمایه بانک مسکن، قدرت وام دهی این بانک بیشتر می شود و ما چشم انداز آن را در رونق ساخت و ساز و افزایش تولید مسکن خواهیم دید.

 

 *  گروه سرمایه‌گذاری مسکن پیشگام در بهره‌گیری از فناوری های مطرح در صنعت ساخت

ai

محسن علیزاده مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، با اشاره به اولویت‌های این مجموعه در پاسخ به نیازهای مسکن کشور گفت: حرکت به سمت صنعتی‌سازی و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین، ما را قادر می‌سازد تا با افزایش کیفیت، کاهش هزینه‌ها و زمان ساخت، تحولی بنیادین در صنعت ساختمان ایجاد کنیم.

وی با تاکید بر استفاده از فناوری‌های پیشرفته اظهار داشت: گروه سرمایه‌گذاری مسکن با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، رویکردی کارآمد در بهره‌گیری از فناوری‌های مدرن همچون سیستم‌های ساخت ماژولار، مدل‌سازی اطلاعات ساختمان، و مصالح پیشرفته و هوشمند اتخاذ کرده است.

 او افزود:این فناوری‌ها نه تنها بهره‌وری ساخت را افزایش داده‌اند، بلکه با کاهش ضایعات ساختمانی و بهبود پایداری زیست‌محیطی، به اهداف توسعه پایدار نیز کمک می‌کنند.علیزاده در ادامه به اهمیت ارزیابی نیازهای مشتریان و بهره‌برداران اشاره کرد و گفت: ما از مدل QFD که گسترش عملکرد کیفیت است به عنوان یک متدولوژی فرآیندمحور برای تبدیل خواسته‌های بهره‌برداران به مشخصات فنی و طراحی پروژه‌های آتی استفاده می‌کنیم. این روش که سابقه‌ای بیش از 15 سال را دارد، در بیش از 20 هزار واحد مسکونی در گروه سرمایه گذاری مسکن به کار گرفته شده است.این فرآیند امکان‌سنجی و پیاده‌سازی ایده‌های نوین را در پروژه‌ها تسهیل می‌کند.

 وی توضیح داد: با تحلیل نتایج این مدل، خواسته‌های مشتریان اولویت‌بندی شده و الزامات فنی و طراحی پروژه‌ها بر اساس نیازهای آتی سازمان تعیین می‌شود. همچنین این روش به ما امکان می‌دهد رقابت‌پذیری در بازار را ارزیابی کرده و شاخص‌های بهبود سازمانی را شناسایی کنیمعلیزاده با تاکید بر نقش تکنولوژی‌های نوین و مدل‌های ارزیابی پیشرفته در تحول صنعت ساختمان گفت: ما در گروه سرمایه‌گذاری مسکن، با تمرکز بر نیازهای مشتریان و بهره‌برداری از فناوری‌های پیشرفته، تلاش می‌کنیم تا فصل جدیدی در ساخت‌وساز کشور رقم بزنیم. این رویکرد به ما امکان می‌دهد تا همگام با استانداردهای جهانی، تجربه‌ای متفاوت و باکیفیت به مشتریان ارائه کنیم.در گروه سرمایه گذاری مسکن معتقدیم تکنولوژی‌های نوین و صنعتی‌سازی، آینده صنعت ساختمان را متحول خواهند کرد و گروه سرمایه‌گذاری مسکن، پیشگام این تحول خواهد بود.

 

 توسعه مسکن ارزان‌قیمت و اجتماعی، نیاز ضروری کشور است

 

ww

محسن علیزاده، مدیرعامل  گروه سرمایه‌گذاری مسکن، در خصوص توسعه مسکن ارزان‌قیمت و اجتماعی برای اقشار کم‌درآمد، گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های ساخت‌وساز و رشد قیمت زمین، دسترسی اقشار کم‌درآمد به مسکن مناسب دشوار شده است. در چنین شرایطی، توسعه مسکن ارزان‌قیمت و اجتماعی به‌عنوان راهکاری اساسی برای رفع بحران مسکن در کشور ضرورت دارد.

وی با اشاره به نقش دولت و بخش خصوصی در حل این چالش افزود تأمین مسکن اجتماعی نیازمند یک رویکرد جامع و همکاری نزدیک میان دولت و بخش خصوصی است. دولت می‌تواند با ارائه تسهیلات
مناسب، واگذاری زمین با شرایط ویژه، و ایجاد زیرساخت‌های حمایتی، زمینه را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این حوزه فراهم کند.

علیزاده در ادامه گفت:شرکت‌های ساختمانی نیز می‌توانند با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و کاهش هزینه‌های ساخت، واحدهای مسکونی باکیفیت و قیمت مناسب را برای اقشار کم‌درآمد تأمین کنند.

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن با بیان برنامه‌های این گروه در حوزه مسکن اجتماعی تصریح کرد: ما در گروه سرمایه‌گذاری مسکن، برنامه‌هایی برای مشارکت در این حوزه داریم که شامل استفاده از مدل‌های مشارکتی، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مسکن ارزان‌قیمت، و ارائه طرح‌هایی است که بتوانند نیازهای اقشار آسیب‌پذیر را برطرف کنند.
او در پایان تأکید کرد:تأمین مسکن اجتماعی نه‌تنها به کاهش بحران مسکن کمک می‌کند، بلکه گامی مؤثر در جهت کاهش نابرابری‌های اجتماعی خواهد بود. امیدواریم با همدلی و همراهی تمامی ارکان جامعه، بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که هیچ خانواده‌ای دغدغه نداشتن سرپناه مناسب را احساس نکند.

 

 آثار مثبت افزایش سرمایه بانک مسکن در توسعه ساخت و سازها

 ذ

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن - هیبنا؛ عبدالجلال ایری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص تأثیر افزایش سرمایه بانک مسکن  در توسعه بخش مسکن کشور اظهار کرد: مقرر شده بود سال گذشته افزایش سرمایه برای بانک مسکن صورت گیرد، اما متأسفانه تا همین چند روز پیش، این موضوع محقق نشده بود.

ایری با بیان اینکه افزایش سرمایه بانک‌ها موجب افزایش قدرت وام‌دهی و تسهیلات می‌شود، تصریح کرد:بانک مسکن  پیشنهاد داد که اگر بانک‌های دیگر در خصوص  تسهیلات مسکن همکاری نمی‌کنند، از ما اوراق بخرند تا از این طریق منابع مالی لازم تأمین شود، اما این پیشنهاد نیز مورد استقبال قرار نگرفت.

وی تأکید کرد: بدون شک، افزایش سرمایه بانک مسکن در توسعه ساخت مسکن آثار ارزنده و مثبتی خواهد داشت. این روند ارزشمند است و باید ادامه یابدبانک مسکن  در ساخت مسکن تخصص دارد و افزایش سرمایه آن باید هر چه زودتر صورت گیرد تا آثار مثبت خود را در توسعه ساخت و سازها نشان دهد.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: آنچه ما از کمیسیون عمران مجلس انتظار داریم، پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن است که می‌تواند در این زمینه کمک کند و ما نیز از آن حمایت خواهیم کرد.

ایری در خصوص چشم‌انداز اجرای افزایش سرمایه بانک مسکن گفت: طبق قانون، ۲۰ درصد از تسهیلات بانک‌ها باید به سمت بخش مسکن هدایت شود. اجرای این طرح بدون شک نتایج مثبتی خواهد داشت و قدرت مانور و پرداخت تسهیلات بانک‌ها را افزایش می‌دهد

 

 

سرپرست جدید گروه مالی بانک مسکن منصوب شد

 

ز

دکتر علی عسکری به عنوان سرپرست جدید گروه مالی بانک مسکن منصوب شد.

 

ساخت ۳ هزار و ۵۱۴ واحد نهضت ملی پردیس با تسهیلات بانک مسکن

 

 

دکتر علی خورسندیان مدیرعامل بانک مسکن در حاشیه بازدید وزیر راه و شهرسازی از پروژه‌های نهضت ملی مسکن شهر جدید پردیس گفت: قرارداد ساخت ۲۴ پروژه شامل ۳ هزار و ۵۱۴ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن این شهرستان به ارزش ۱۲ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال در بانک مسکن به امضا رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری  بانک مسکن هیبنا؛ دکتر خورسندیان که در بازدید دکتر فرزانه صادق  وزیر راه و شهرسازی از طرح های نهضت ملی مسکن شهرستان پردیس، وی را همراهی می‌کرد گفتبانک مسکن  تاکنون برای ساخت این پروژه‌ها مبلغ ۸ هزار و ۲۷۲ میلیارد ریال به عنوان سهم الشرکه پرداخت کرده است.
دکتر خورسندیان در ادامه افزود: به طور کلی از آغاز طرح نهضت ملی مسکن تا ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳، قرارداد ساخت ۳۷۴ هزار و ۳۷۳ واحد نهضت ملی مسکن در قالب ۵۶ هزار و ۴۱ پروژه در بانک مسکن منعقد شده است.
وی ادامه داد: بر این اساس، تأمین مالی این واحدها به ارزش بیش از ۱۷۳ همت به عهده  بانک مسکن  است که تاکنون ۱۱۰ همت از این مبلغ به عنوان سهم‌‌الشرکه به موازات پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها به سازندگان پرداخت شده است.
دکتر خورسندیان همچنین گفت: تا این تاریخ، ۶۸ هزار و ۷۳۵ واحد مسکونی نهضت ملی نیز در سطح کشور به فروش اقساطی رسیده است و این روند با تلاش کارکنان بانک مسکن  ادامه دارد.

 

 

 بازدید  وزیر راه و مدیرعامل بانک مسکن از پروژه های نهضت ملی پردیس

رئ

 

دکتر علی خورسندیان مدیرعامل بانک مسکن که به همراه وزیر راه و شهرسازی برای بازدید از پروژه‌های های نهضت ملی مسکن به پردیس رفته بود؛ در گلزار شهدای پردیس حضور یافت و به مقام شامخ شهدای این شهرستان ادای احترام کرد.

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا؛در بازدید صبح روز جمعه دکتر فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی از پروژه‌های های نهضت ملی مسکن در فازهای ۹ و ۱۱ پردیس،دکتر علی خورسندیان میزان پیشرفت این پروژه ها و حمایت های بانک مسکن برای تسریع در تکمیل آنها را تشریح کرد.

مدیر عامل بانک مسکن در این بازدید همچنین راهکارهایی برای بهبود و تسریع در روند ساخت و ساز واحد های مسکونی پیشنهاد کرد تا طرح نهضت ملی مسکن با کیفیت وسرعت بیشتری تداوم یابد.گفتنی است در فاز ۹ پردیس بیش از ۲ هزار واحد در دست ساخت است که از این مقدار حدود ۲۱۶ واحد بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاست و پیشرفت کلی پروژه به حدود ۶۷ درصد رسیده است.

 

پروژه‌های مسکن پردیس با تمام امکانات روبنایی و زیر بنایی تحویل مردم شود

وزیر

وزیر راه و شهرسازی در جریان بازدید از پروژه های نهضت ملی مسکن و مسکن مهر در فازهای ۹ و ۱۱ شهر جدید پردیس ضمن دریافت گزارش از میزان پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها، بر تکمیل و تحویل این واحدها با کلیه خدمات و امکانات زیربنایی و روبنایی به مردم و متقاضیان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در جریان بازدید از پروژه های نهضت ملی مسکن و مسکن مهر در فازهای ۹ و ۱۱ شهر جدید پردیس ضمن دریافت گزارش از میزان پیشرفت فیزیکی پروژه ها و نیز پروژه‌های اصلاحی، بر تکمیل و تحویل این واحدها با کلیه خدمات و امکانات زیربنایی و روبنایی به مردم و متقاضیان تاکید کرد.

گفتنی است، ۲۰۴۹ واحد مسکونی در فاز ۹ از سال ۱۴۰۰ آغاز شده بود و هم اکنون به طور میانگین ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و ۲۶۱ واحد نیز از پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد برخوردار هستند.

در فاز ۱۱ نیز ۳۳ هزار واحد پروژه‌ مسکن مهر وجود دارد و پیشرفت فیزیکی پروژه های در دست احداث نیز بالای ۹۵ درصد است.

 

 

 ۲۰۴۳ واحد نهضت ملی مسکن پردیس با پیشرفت فیزیکی ۶۷ درصد در دست اقدام قرار دارد 

عمران

 مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: در شهر جدید پردیس ۲۰۴۳ واحد نهضت ملی مسکن با پیشرفت فیزیکی ۶۷ درصد در دست اقدام قرار دارد که تعدادی از آن‌ها تا پایان سال تحویل مردم می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، شهرام ملکی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در حاشیه بازدید فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی از پروژه های مسکن مهر و نهضت ملی مسکن پردیس اظهار کرد: تمامی زیرساخت‌ها در حوزه آماده‌سازی و محوطه‌سازی باید انجام شود تا بتوانیم این واحدها را به مردم تحویل دهیم.

ملکی با بیان اینکه منابع مورد نیاز برای مسکن مهر از صندوق ملی مسکن باید تامین شود، گفت: ظرفیت هایی در سنوات گذشته در قانون بودجه وجود داشت که امسال وجود ندارند. لذا تقاضای ما این است که ردیف‌های مورد نیاز برای ساخت مسکن مهر در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به نیاز ۶.۴ همتی برای تکمیل واحدهای مسکن مهر بیان کرد: با این رقم می توانیم عملیات ساخت و محوطه سازی را انجام دهیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: مردم در پروژه های مسکن مهر سهم خود را پرداخت کرده اند و وزارت راه و شهرسازی ظرفیت قانونی برای تامین منابع تعریف و خدمت مجلس شورای اسلامی تحویل داده است.

ملکی با اشاره به ظرفیت صندوق ملی مسکن اظهار کرد: این صندوق ظرفیت محدودی بین ۲۰ تا۳۰ همت در اختیار دارد که بنا نیست ما همه آن را در مسکن مهر بیاوریم. بلکه باید بین پروژه های مختلف استان ها تقسیم شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پروژه‌های آماده افتتاح در شهر جدید پردیس گفت: در شهر جدید پردیس ۲۰۴۳ واحد نهضت ملی مسکن با پیشرفت فیزیکی ۶۷ درصد در دست اقدام قرار دارد که پیش‌بینی شده است  ۴۳۲ واحد آن تا پایان سال تحویل مردم شود. همچنین از  ۱۱ هزار و ۵۹۲ واحد مسکن مهر نیز امسال تا بهمن ماه ۳۰۰۰ واحد افتتاح و بهره برداری می شود. در ضمن هزار و ۷۷۷ واحد نیازمند رفع نواقص نیز تا خرداد ماه ۱۴۰۴ تکمیل و تحویل مالکان می شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: در دولت گذشته پروژه ای که آماده نبوده و شرایط آب و فاضلاب و محوطه سازی و درب ضد سرقت نداشته است را افتتاح کردند و این جز مواردی بوده که به عنوان نقص اعلام کردند که در دستور کار برای رفع نقایص قرار دارند.

* گروه سرمایه‌گذاری مسکن؛ گام به گام در مسیر تحول سکونتگاهی ایران                                                                                                                                        

ززط

به گزارش روابط عمومی گروه سرمایه گذاری مسکن (سهامی عام) ، ثمسکن به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی و پیشرو در حوزه توسعه و سیاست‌گذاری مسکن کشور، نقش کلیدی در شکل‌دهی به آینده شهرسازی و بهبود شرایط زندگی در مناطق شهری و حاشیه‌ای ایفا کرده است. طی سال‌های اخیر، این گروه با بهره‌گیری از استراتژی‌های نوین و تجربه‌های تخصصی خود، پروژه‌های گسترده و متنوعی را در شهرها و حاشیه شهرها در سراسر کشور به اجرا درآورده است.

محسن علیزاده مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن با اشاره به تغییرات گسترده در بازار مسکن و نیاز مبرم به راهکارهای نوآورانه، اظهار داشت: در هر نقطه‌ای از کشور که نیاز به توسعه مسکن و بهبود وضعیت زندگی وجود داشته، گروه سرمایه‌گذاری مسکن با برنامه‌ریزی دقیق و تکیه بر تجربه‌های موفق گذشته، پروژه‌های مختلفی همچون آسمان تبریز،سایه شیراز، پردیس ، گلستان و بوستان تهران اندیشه، و پروژه‌های دیگری در شهرهای مشهد و کرمان را در حال اجرا دارد که نه تنها کیفیت زندگی شهری را ارتقا داده‌اند، بلکه موجب رشد ارزش افزوده و بهبود ساختار اجتماعی و اقتصادی این مناطق شده‌اندوی با تأکید بر اهمیت توسعه‌گری به عنوان یکی از اهداف اصلی این گروه افزود: پروژه‌های ما در شهرهای دیگر نیز نمونه‌های بارزی از توسعه‌گری در مناطق حاشیه‌ای است که علاوه بر تأمین مسکن با کیفیت، فرصت‌های شغلی و رشد اقتصادی قابل توجهی را در این مناطق به ارمغان آورده‌اند. این پروژه‌ها با تغییر چهره این مناطق از وضعیت فرسوده و زاغه‌نشینی به بافت‌های مدرن و آپارتمان‌نشینی، توجه سایر سرمایه‌گذاران و توسعه‌گران را نیز به خود جلب کرده‌اندعلیزاده در خصوص سیاست‌های توسعه‌گری آینده گروه سرمایه‌گذاری مسکن تصریح کرد: ما متعهد به ادامه سیاست‌های توسعه‌گری و توجه به نیازهای واقعی جامعه هستیم و پروژه‌های در حال ساخت همچون موژان در اصفهان و سایر مناطق کشور نشان‌دهنده این تعهد است. این طرح‌ها با هدف ارتقای کیفیت زندگی شهری و ایجاد تحولات مثبت در محیط‌های اجتماعی و اقتصادی محلی، طراحی و اجرا می‌شوندوی در پایان تأکید کرد: گروه سرمایه‌گذاری مسکن با نگاهی به آینده‌ای پایدار و شفاف، به تعهدات خود در راستای تأمین مسکن با کیفیت و بهبود شرایط زندگی در کشور پایبند است و همواره برای تحولات بزرگ در صنعت مسکن و ارتقای سطح زندگی شهری گام بر می دارد.

 

* امضای قرارداد ساخت ۳۷ هزار و ۸۱۴ واحد مسکونی به ارزش ۱۶۹ هزار و ۶۹۰ میلیارد ریال در بانک مسکن در هفت ماهه ابتدای امسال

ذذ

از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان مهرماه در شعب بانک مسکن، ۱۷ هزار و ۵۰۸ قرارداد ساخت ۳۷ هزار و ۸۱۴ واحد مسکونی به مبلغ بیش از ۱۶۹ هزار و ۶۹۰ میلیارد ریال منعقد شد.

 

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا؛ در سال ۱۴۰۳ ، سقف تسهیلات اعطایی ساخت مسکن به سازندگانی که از روش‌های نوین ساخت و فناوری استفاده می‌کنند، برای هر واحد در شهرهای تهران، اصفهان،

شیراز،مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری و رشت ۱۰ میلیارد ریال، در سایر مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۹ میلیارد ریال و در سایر شهرها ۸ میلیارد ریال است که به مرور و متناسب با پیشرفت فیزیکی طرح‌های عمرانی به سازندگان پرداخت می‌شود.
 

 

  

* «علی خورسندیان» مدیرعامل بانک مسکن شد

خورسند

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از پایگاه خبری بانک مسکن، طی حکمی از سوی عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی، علی خورسندیان به سمت مدیرعامل بانک مسکن منصوب شد.

حکم مدیرعامل بانک مسکن پیرو حکم شماره ۶۰/۱۴۷۹۴۷ مورخ ۱۴۰۳/۸/۱۵ و به استناد ماده ۳۵ دستورالعمل الزامات حاکمیت شرکتی و بانک‌های دولتی مصوب مجمع عمومی بانک‌ها و با عنایت به مصوبه ۱۴۰۳/۸/۱۵ هیات مدیره بانک مسکن صادر شده است.

بر اساس این گزارش در حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی خطاب به خورسندیان آمده است:

"امید است با اتکال به خداوند و با رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم در تحقق اهداف دولت، حل مشکلات و نیل به موارد زیر مجدانه بکوشید:

۱. اصلاح ساختار مالی بانک به ویژه افزایش خالص درآمدهای عملیاتی

۲. طراحی و پشتیبانی از ابزارها و نهادهای مالی برای تأمین مالی بخش مسکن

۳. برنامه ریزی برای تخصیص بهینه اعتبارات به بخش مسکن در راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن

۴. پیگیری افزایش نسبت کفایت سرمایه تا رسیدن به سطح استانداردهای مطلوب نظارتی

۵‌. واگذاری‌های اموال و دارایی‌های غیر ضرور

۶. استقرار حاکمیت شرکتی و رعایت استانداردهای نظارتی و کنترل ریسک به منظور افزایش استحکام مالی بانک‌ها

۷. توسعه نظام اعتبارسنجی و رعایت بهداشت اعتباری

۸. توجه بیش از پیش به جوان‌گرایی، استفاده از بانوان محترم در سطوح مدیریتی و پرورش استعدادها به منظور جانشین‌پروری

۹. پیاده سازی کامل بانکداری یکپارچه (core banking)

۱۰. رعایت انضباط بودجه‌ای و مدیریت هزینه‌ها

۱۱. اصلاح فرآیندهای مدیریتی در شرکت‌های تابعه و فرعی با هدف کارآمدسازی این شرکت‌ها

۱۲. کاهش مطالبات غیرجاری

عزت، توفیق و سربلندی جنابعالی را در انجام ماموریت‌های محوله از خداوند متعال خواستارم."

 

 

 ایجاد شهرهای جدید پایدار و خودبسنده مهم‌ترین اهداف توسعه شهری در کشور است

as

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایجاد شهرهای جدید پایدار و خودبسنده را از مهم‌ترین اهداف توسعه شهری در کشور عنوان کرد.

شهرام ملکی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در گفت‌وگو با خبرنگار  پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی  ضمن گرامیداشت روز جهانی شهرسازی، این روز رافرصتی ارزشمند برای تأکید بر نقش کلیدی برنامه‌ریزان و طراحان شهری در توسعه جوامع پایدار و فراگیر عنوان کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: امروز، بیش از هر زمان دیگری، نیازمند رویکردهای نوآورانه و مسئولانه‌ای هستیم که شهرهای ما را به محیط‌هایی برای تحقق عدالت فضایی و برخورداری همگانی از امکانات و فرصت‌ها تبدیل کند.

 

 

* آمادگی گروه سرمایه گذاری مسکن برای ساخت مسکن در ابوموسی

abo

محسن علیزاده، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، از آمادگی این گروه برای مشارکت در پروژه‌های ساخت مسکن ملی در جزیره ابوموسی خبر داد. او با اشاره به موقعیت جغرافیایی استراتژیک جزیره و نیاز مبرم به تأمین مسکن و بهبود زیرساخت‌ها، ابراز امیدواری کرد که این پروژه‌ها تأثیرات مثبت زیادی بر زندگی ساکنان جزیره خواهند داشت. علیزاده تأکید کرد: ما در گروه سرمایه‌گذاری به تجربیات وسیع خود در اجرای پروژه‌های مسکن تکیه می‌کنیم و آماده‌ایم تا با همکاری نهادهای دولتی و محلی، پروژه‌های با کیفیت و مطابق با استانداردهای روز را به مرحله اجرا درآوریم. او تصریح کرد که هدف این گروه تنها تأمین مسکن نیست، بلکه ارتقای کیفیت زندگی و ایجاد زیرساخت‌های لازم نیز از اولویت‌های اصلی آن‌هاست. مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن همچنین به تلاش‌های این گروه برای بهبود کیفیت زندگی ساکنان در جزیره اشاره کرد و گفت: ما با همکاری نزدیک با تمامی ذینفعان و نهادهای مرتبط، قصد داریم پروژه‌های ساخت مسکن ملی را به گونه‌ای طراحی کنیم که به بهترین نحو به نیازهای ساکنان پاسخ دهد. وی در پایان با بیان اینکه جزیره ابوموسی به عنوان جزو لا ینفک‌ خاک کشورمان نیازمند نگاه ویژه تر در امور مختلف است از تمامی ارگان‌ها و نهادهای مربوطه دعوت کرد تا در این پروژه همکاری کنند.

 

 

* تشریح مراحل ثبت‌نام متقاضیان مسکن در سامانه ثمن

مراحل ثبت‌نام در سامانه ثمن (سامانه طرح جهش تولید مسکن و یا نهضت ملی مسکن) تشریح شد.

 

به گزارش پایگاه خبرى بانک مسکن-هیبنا به نقل از وزارت راه و شهرسازى معاونت مسکن و ساختمان به برخى از سوالات احتمالى متقاضیان جهت ثبت نام در سامانه ثمن (سامانه قانون جهش تولید مسکن و یا نهضت ملى مسکن) پاسخ می‌دهد.

سامانه ثمن ۲۸ مهرماه و یک ماه بعد از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن توسط رییس دولت سیزدهم ابلاغ شد که بر اساس آن متقاضیان مسکن با رعایت چهارشرطِ عدم تاهل یا سرپرست خانوار بودن، عدم مالکیت بخش خصوصی، استفاده نکردن از امکانات دولتی از ابتدای انقلاب در بخش زمین و مسکن و ۵ سال سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا، امکان ثبت‌نام را در سامانه دارند. بنا بر اعلام معاون مسکن و ساختمان پایش همزمان با ثبت‌نام و در مراحل مختلف انجام می‌شود. بعد از پایش اولیه و احراز شرایط، پذیرفته‌شدگان برای مراحل دیگر پایش به ادارات کل راه و شهرسازی استان برای بررسی سابقه ۵ سال سکونت معرفی می‌شوند و در نهایت با تایید نهایی، برای دریافت تسهیلات و همچنین باز کردن حساب مسدودی به نام خود نزد بانک تسهیلات دهنده معرفی خواهند شد.

نشانی ثبت‌نام طرح جهش تولید مسکن متقاضیان برای ثبت‌نام در طرح جهش تولید مسکن باید به سامانه saman.mrud.ir مراجعه و نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند. امکان ثبت‌نام از هر مکانی و وسیله‌ای به به اینترنت متصل باشد، فراهم است. ثبت نام از روز چهارشنبه ۲۸ مهرماه آغاز شده است و تا ۲۸ آبان ادامه دارد.

 

 

* وام مسکن این گروه افزایش یافت

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهر سازی

 

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص ساخت مسکن محرومین اعلام کرده که ساخت واحدهای مسکونی این اقشار در اولویت برنامه‌های دولت چهاردهم است.

در همین رابطه فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص ساخت مسکن محرومین اعلام کرده که ساخت واحدهای مسکونی این اقشار در اولویت برنامه‌های دولت چهاردهم است و باید به سمت تسهیلگری ساخت مسکن محرومین پیش برویم و برای تامین مالی آن، از همه ظرفیت‌های ممکن بهره‌مند خواهیم شددر همین زمینه پیش از این حمید رضا سهرابی معاون مسکن شهری بنیاد مسکن در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: در طول چند سال گذشته بنیاد مسکن در خصوص ساخت مسکن محرومین اقدامات قابل توجهی انجام داده و با تخصیص زمین دراین بخش توانسته ایم بخشی از نیاز مسکن محرومان را تامین کنیم.

 

 

* بهره‌مندی شهرهای جدید از راهبردهای پدافند غیرعامل

شهرام ملکی معاون وزیر راه و شهرسازی

 

پدافند غیرعامل یکی از ساده‌ترین، کم‌هزینه‌ترین و صلح‌آمیزترین روش‌های دفاع در مقابل مخاطرات انسان‌ساخت و از مهم‌ترین عوامل حفظ و گسترش امنیت شهری و منطقه‌ای و زمینه‌ساز توسعه همه‌جانبه استپدافند غیرعامل مسئله‌ای حائز اهمیت است که زیرساخت های توسعه را استحکام می‌بخشد و با مجموعه اقدامات غیرمسلحانه خود، موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب‌پذیری، تداوم  فعالیت‌های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات دشمن می‌شودشهرهای جدید به عنوان یک رکن مهم در تعادل‌بخشی به نظام سکونتگاهی کشور، وظیفه تامین محیط زیست نوین، هوشمند، اقتصادی و ایمن برای شهروندان خود را دارند. با پیگیری‌های به عمل آمده طی سال‌های اخیر، عمده شهرهای جدید کشور دارای طرح پدافند غیرعامل شهری بوده و از راهبردهای مشخص در مقوله پدافند غیرعامل بهره‌مند هستند. در زمینه مخاطرات طبیعی نیز با انجام طرح ارزیابی سریع ریسک مخاطرات چندگانه برای کلیه شهرهای جدید، پهنه‌بندی خطر مخاطرات زلزله، سیل، فرونشست وحرکات دامنه‌ای و پهنه‌بندی ریسک چند مخاطره‌ای برای کلیه شهرهای جدید کشور، تهیه شده و متعاقب آن اقدامات عملیات و مطالعات تکمیلی در حال انجام است. همچنین در توسعه شهرهای جدید نسل نوین با عنوان سکونتگاه‌های جدید ساحلی و شهرهایجدید مرزی، کلیه اقدامات لازم در راستای فراهم نمودن نقاط امن سکونتی و مصون از آسیب‌های طبیعی و انسان ساخت برای شهروندان در دستور کار شرکت عمران شهرهای جدید است. هفته پدافند غیرعامل سال ۱۴۰۳ با شعار «پدافند غیرعامل، تدبیر امروز، امنیت فردا» فرصت مغتنمی برای تبیین و تشریح جایگاه پدافند غیرعامل در حفظ و گسترش امنیت شهرهای جدید کشور و یادکرد نمادینی برای تأکید بر لزوم توجه به اهمیت این مقوله درتأمین و ارتقای امنیت و اعتلای توسعه پایدار شهری، در تمامی سطوح و ابعاد است.

 


* مسکن اقتصادی راهکاری برای خانه‌دار شدن جوانان

اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران به عنوان متولی اصلی مسکن کوچک متراژ، هنوز هم بر سر عقیده خود است و مدیریت این تعاونی می گوید که تنها از همین راه است که می توان خانه در استطاعت برای افراد کم درآمد جامعه فراهم کرد.در طی سال های گذشته که جمعیت ایران رو به فزونی رفت، نیاز به مسکن نیز بیشتر شد. بسیاری از خانواده های کم درآمد در ماراتن دسترسی به خانه جا ماندند و نتوانستند سطح درآمد خود را با تورم مسکن همسان سازند. به همین دلیل بود که در نهایت،بیشتر اقشار کم درآمد اجاره نشین شده اند و عملاً رویای خانه دار شدن را هم نمی بینند.در چنین وضعیتی، ساخت مسکن اقتصادی و کوچک متراژ، یک آلترناتیو مناسب به شمار می رود و بسیاری از فعالان و کارشناسان نیز آن را تایید می کنند.واحدهای کوچک متراژ با هزینه کمتری ساخته می شوند و در نتیجه، قیمت پایین تری دارند. بیشتر مخاطبان این واحدها، جوان هایی هستند که به تازگی وارد بازار کار شده و توان پرداخت هزینه های بالا برای خرید مسکن را ندارند. در نتیجه، ساخت چنین خانه هایی می تواند امید به خانه دار شدن را در آنها افزایش دهد.

 

 

* وضعیت مسکن‌های مهر تا ۵ ماه آینده تعیین تکلیف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر

جلسه بررسی و تعیین تکلیف واحدهای باقیمانده مسکن مهر با حضور مدیران مربوطه شرکت عمران شهرهای جدید و شهرهای تابعه برگزار و مقرر شد تا ۵ ماهه آینده تکلیف واحدهای مسکن مهر باقی‌مانده مشخص شود.به گزارشخبرگزاری مهر، جلسه بررسی و تعیین تکلیف واحدهای باقیمانده مسکن مهر امروز (سه‌شنبه، ۸ آبان) با حضور محمدرضا احمدی عضو هیأت مدیره، قدرت‌الهابکمدیرکل فنی و اجرایی و سید مهدیمیر جوادی مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن و سایر مدیران مربوطه شرکت عمران شهرهای جدید و شهرهای تابعه به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد. در این جلسه که با هدف برنامه‌ریزی برای تعیین تکلیف واحدهای باقیمانده مسکن‌مهر تا پایان سال جاری برگزار شده بود مقرر شد تمامی شهرها با اولویت پروژه‌های سه جانبه و تعاونی‌ها از طریق دعوت از متقاضیان و همچنین پیگیری از راه‌های قانونی نسبت به فروش اقساطی و تعیین تکلیف تسهیلات بانکی ۳۵ هزار واحد باقیمانده اقدام کنند.

 

 

* تکلیف واحدهای مسکن مهر با کمتر از ۳۰ درصد پیشرفت

در ادامه این جلسه اعلام شد، که واحدهای با کمتر از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی با تسویه نقدی تسهیلات بانکی تعیین تکلیف شده و آخرین راهکارهای لازم به منظور تکمیل و تحویل واحدهای باقیمانده توسط شرکت‌های وابسته عملیاتی شود.گفتنی است شهرهای جدید کشور در کل دارای ۴۰۵ هزار و ۵۷۱ واحد مسکن مهر است که تا کنون حدود ۳۵۰ هزار واحد آن به متقاضیان تحویل و بخش ناچیزی به دلیل پیشرفت فیزیکی پایین در قالب پروژه‌های نهضت ملی مسکن قرار گرفته است.در این حوزه همچنین ۳۵ هزار واحد در مسیر فروش اقساطی و تحویل تا پایان سال جاری قرار داشته که تعداد محدودی از آن‌ها به دلیل پیشرفت فیزیکی کم به ۶ ماه نخست سال آینده موکول شده است.

 

 

* امضای ۷۰ نماینده مجلس برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی

رئیس کمیسیون عمران مجلس از گفت‌وگو با رئیس‌جمهوری برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی خبر داد و گفت: تنها راه نجات مسکن و حمل‌ونقل تفکیک وزارت راه است.

محمدرضا رضایی کوچی در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در رابطه با تفکیک وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: 70 نماینده مجلس شورای اسلامی طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی را امضا کرده‌اند.

وی افزود:‌ در این رابطه گفت‌وگویی با رئیس‌جمهوری انجام شده است.

وی تصریح کرد: در کمیسیون عمران مجلس همه اعضا روی این موضوع تأکید دارند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان این‌که زمینه تفکیک وزارت راه و شهرسازی در مجلس کاملاً فراهم است، گفت: از نگاه ما برای نجات مسکن و حمل‌ونقل لازم است که تفکیک وزارتخانه صورت بگیرد.

رضایی اضافه کرد: رئیس مجلس شورای اسلامی قول داده است که به‌زودی مطالبه نمایندگان مجلس که فعلاً 70 امضا دارد، در صورت امضا 150 نماینده، در صحن مجلس مطرح خواهد شد.

به گزارش تسنیم،‌ رضایی اواخر ماه گذشته با بیان این‌که طرح تفکیک وزارت راه  وشهرسازی آماده اعلام وصول‌شدن در مجلس بود، گفت: یک روز قبل از این کار، رئیس‌جمهور با رئیس مجلس گفت‌وگویی داشت و درخواست کرد با توجه به شروع‌به‌کار دولت برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی،مهلت داده شود.

وی ادامه داد: شاید درخواست مذکور با این نگاه بوده است که تفکیک وزارتخانه باعث توقف کارهای عمرانی می‌شود و رکود را در کار وزارت راه و شهرسازی ایجاد می‌کند، به همین دلیل نیز توسط رئیس مجلس به‌احترام رئیس‌جمهور و برای این‌که نشان دهد تعامل بین دولت و مجلس وجود دارد، اعلام وصول طرح تفکیک وزارت راه به تعویق افتاد و اعلام وصول نشد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اعلام این‌که طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی در اختیار هیئت رئیسه مجلس است، گفت: بعد از این‌که رئیس مجلس با رئیس‌جمهور توافق کرد و رئیس‌جمهور توجیه شود که اینکار به‌نفع مسکن و حمل‌ونقل است،‌ طرح تفکیک اعلام وصول می‌شود.

رضایی با تأکید بر این‌که طرح تفکیک هیچ بار مالی ندارد، توضیح داد: بنا نیست هیچ نیروی انسانی و ساخت‌وساز جدیدی ایجاد شود، با همین امکانات موجود ـ در وزارت راه و شهرسازی ـ تفکیک انجام می‌شود.

وی با تصریح به این‌که وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی در هم ادغام نشده‌اند، بلکه الحاق شده‌اند، اضافه کرد: با کمترین هزینه و صرف زمان می‌توانیم مأموریت‌های حمل‌ونقل و مسکن را از هم جدا کنیم تا یک شرایط پایداری در این دو حوزه برای کشور به‌وجود بیاید.

وی با ابراز به این‌که حمل‌ونقل و مسکن حوزه‌های سنگینی هستند، خاطرنشان کرد: خانم وزیر، واقعاً وزیر پرتلاشی است و زحمت زیادی می‌کشد، اما وزارت راه، وزارتخانه سنگینی است و اعتبارات آن جوابگوی همه مأموریت‌ها نیست. طبیعی است وزیر با صرف وقت و کمک بیشتر دولت و تمرکز به‌روی موضوعات خاص می‌تواند حتماً در انجام مأموریت‌ها بسیار مؤثر باشد.

 

 *ارزیابی ۵ هزار ساختمان بلندمرتبه پایتخت/تدوین مطالعات فرونشست زمین در مراحل نهایی قرار دارد

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه تدوین مطالعات فرونشست زمین در مراحل پایانی است از اتمام ارزیابی 5 هزار ساختمان بلندمرتبه پایتخت خبر داد و گفت: انجام مطالعات حریم گسل‌ها با اعتبارات وزارت راه و شهرسازی در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمدمهدی حیدری رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در حاشیه شانزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات در گفت‌وگو با خبرنگاران از مراحل نهایی تدوین آیین نامه فرونشست زمین در همکاری آن مرکز با سازمان ملی زمین و مسکن خبر داد.

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه پدیده فرونشست در کشور ما به دلیل برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی است، توضیح داد: در این شرایط که نمی توانیم ساخت و ساز را تعطیل کنیم، بنابراین ضوابطی را طراحی کرده‌ایم که بتوانیم با وجود متراکم شدن زمین، زمینه را برای ساخت و سازهای مقاوم فراهم کنیم.

حیدری بیشترین نرخ فرونشست کشور را مربوط به استان اصفهان دانست و گفت: در خصوص اصفهان کار مطالعاتی خوبی توسط مرکز تحقیقات انجام شده و تمامی مراکز خطر در اصفهان احصا شد. همچنین، اقدام اجرایی مناسبی را نیز در این زمینه تدوین کردیم و در همان ضوابطی که تدوین شد وظیفه تمامی دستگاه ها تعیین شد، اما متاسفانه بعد از گذشت دو سال تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده و اعتبار ۶۰ میلیارد تومانی که برای آن نیاز بوده توسط سازمان برنامه و بودجه تامین نشده است.

وی تصریح کرد: برای اجرای ضوابط کاهش مخاطرات فرونشست در استان اصفهان باید همه دستگاه‌ها پای کار بیایند و بودجه موردنیاز نیز باید از سوی سازمان برنامه و بودجه و سازمان مدیریت بحران کشور تخصیص یابد.

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در خصوص شناسایی حریم گسل‌ها و انجام مطالعات آنها گفت: انجام مطالعات حریم گسل ها با اعتبارات وزارت راه و شهرسازی در حال انجام است.

حیدری در خصوص ارزیابی ساختمان‌های ناایمن پایتخت نیز توضیح داد: ارزیابی ساختمان‌های ناایمن در تهران به تعداد ۵ هزار ساختمان تکمیل و تحویل شده است. ۱۱ هزار ساختمان دیگر نیز در برنامه است تا به مرکز واگذار شود تا کارهای ارزیابی آنها در برنامه قرار بگیرد.

وی گفت: در حوزه فرو نشست زمین با توجه به آنکه در فصل بودجه نویسی هستیم امیدواریم ردیف های بودجه ای برای کاهش آثار فرونشست های زمین در نظر گرفته شود که در این زمینه وزیر راه وشهرسازی دو هفته پیش اولین مکاتبه خود را در این بخش انجام داده است.

 

 

 



 

۳ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۷

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید